In LIEKE vertelt Lieke Martens haar succesverhaal: van de F’jes bij Nieuw Bergen naar de internationale top van het vrouwenvoetbal. De sterspeelster reeg vorig jaar de hoogtepunten aan elkaar. Met Oranje werd ze Europees kampioen, ze tekende een droomcontract bij FC Barcelona en werd door de FIFA uitgeroepen tot beste voetbalster van de wereld. Het boek met haar succesverhaal en alles wat daaraan voorafging verschijnt in de aanloop naar het WK, op 7 mei 2019.

Het Nederlandse vrouwenvoetbal beleeft momenteel hoogtijdagen dankzij de Europese titel vorig jaar en plaatsing voor het WK komend jaar. De grote ster van Oranje is natuurlijk Lieke Martens. Maar als jong meisje droomde zij nooit van het spelen van een EK-finale, of een droomcontract bij FC Barcelona. ‘Ik wist, toen ik klein was, niet eens dat er een Nederlands vrouwenelftal bestond!’

In LIEKE lees je haar persoonlijke verhaal, wie haar grote voorbeelden zijn en de hoogte- en dieptepunten op weg naar de absolute top van het vrouwenvoetbal, zowel individueel als met de Oranje leeuwinnen. Geïllustreerd met veel foto’s en met interviews van teamgenoten zoals Jackie Groenen, Kika van Es en Danielle van de Donk, en ook met oud-international Anouk Hoogendijk, bondscoach Sarina Wiegman en andere voetbalkenners.

Vincent de Vries schreef verschillende biografische boeken, zoals Kraay en Vechtlust over Fernando Ricksen (Sportboek van het jaar 2013). Als freelance journalist schrijft hij onder andere voor Panorama, Nieuwe Revu en Helden.

LIEKE
Auteur: Lieke Martens & Vincent de Vries
ISBN: 978902156154
Prijs: €20,-
Verschijningsdatum: 7 mei 2019
Kosmos Uitgevers