Manuscripten

Kosmos Uitgevers publiceert non-fictie op veel gebieden: Eten & Drinken, Gezin & Gezondheid, Reizen & Vrije tijd, Natuur, Creatief & Art, Iconen & Biografieën en Persoonlijke Groei & Spiritualiteit. Kosmos Uitgevers geeft geen fictie, gedichten of reisverhalen uit.

Heb je een manuscript geschreven dat in ons fonds past en dat je bij ons zou willen uitgeven? Dan beoordelen we dat graag. Op deze pagina lees je wat je dan kunt doen.

Wat doe je als je Kosmos Uitgevers een manuscript wilt voorleggen?

Je stuurt ons een representatief deel van het manuscript (circa vijftig pagina’s). Daarnaast stuur je een synopsis van het manuscript mee. Je geeft je adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer en beschrijft ook:

  1. jezelf in een korte biografie;
  2. wat dit manuscript onderscheidt van andere boeken over een gelijksoortig onderwerp;
  3. de afzet- en pr-mogelijkheden die je mogelijk zelf hebt, en welke dat zijn (bijvoorbeeld via je eigen netwerk of bedrijf, lezingen enzovoort).

Je stuurt dit alles naar ons toe via e-mail. Klik daarvoor op onderstaande link en vermeld de titel van het manuscript in de onderwerpsregel.

Stuur manuscript

Mocht deze link niet werken, mail dan naar: manuscripten@kosmosuitgevers.nl. Stuur je het manuscript op een andere manier (waaronder via WeTransfer) of naar een ander adres? Dan nemen we dat niet in behandeling.

Wat gebeurt er nadat je Kosmos Uitgevers een manuscript hebt gestuurd?

Wij sturen je een ontvangstbevestiging als we het manuscript hebben ontvangen. Een van onze uitgevers beoordeelt je manuscript. Is de beoordeling positief? Dan nodigt de uitgever je uit voor een gesprek. Als de beoordeling negatief is proberen we je een afwijzing te sturen; mocht je echter na 6 weken nog geen bericht hebben ontvangen dan ziet de desbetreffende uitgever geen mogelijkheden voor uitgave. We corresponderen niet over de reden waarom we je manuscript afwijzen.

Houd er rekening mee dat het lang kan duren voordat je een reactie ontvangt. Dat komt doordat Kosmos Uitgevers veel manuscripten krijgt toegezonden. We zijn niet aansprakelijk voor manuscripten die zoekraken.