Over Kosmos

Al meer dan 100 jaar maken de gedreven medewerkers van Kosmos Uitgevers de mooiste non-fictie lifestyleboeken die je leven verrijken. Bij ons vind je het mooiste en breedste aanbod lifestyleboeken op het gebied van voeding, gezondheid, reizen, spiritualiteit en algemene non-fictie.

Wij zijn constant in beweging, net als de wereld om ons heen. Als geen ander zien we welke thema’s er leven in de wereld en waar onze lezers behoefte aan hebben. Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan en boeken uitgeven? Dat laten we je in de onderstaande video zien!

En ben je nu enthousiast geworden en wil je onderdeel uitmaken van ons team? Hier vind je onze vacatures.

Onze diversiteit vind je terug in onze fondsen:

Kosmos Food maakt de lekkerste en mooiste kookboeken voor elke kok. Snel en gezond, vegetarisch of een verleidelijke taart – de wereld van het eten is dynamisch en veelzijdig, net als onze boeken.

Meer weten? Neem dan contact op met Hilde Vinken.
Neem voor marketingvragen contact op met Elles van Aarle, Senior Brandmanager.

Kosmos Health maakt boeken met deskundige, praktische en betrouwbare ondersteuning voor het hele gezin en voor alle levensgebeurtenissen. We helpen jou je weg te vinden in het oerwoud aan informatie over gezondheid en opvoeding.

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vinken.
Neem voor marketingvragen contact op met Mariska Hoksbergen, brandmanager a.i.

Kosmos Persoonlijke Groei & Spiritualiteit maakt boeken over onder andere yoga, meditatie en manieren om het brein te verbeteren. Alles om het beste uit jezelf te halen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Meer weten?
Martine Litjens is uitgever van dit fonds.
Neem voor marketingvragen contact op met Ramona Waterreus, brandmanager.

Kosmos Vrije Tijd maakt de mooiste en uiteenlopendste boeken over personality’s, trends en hobby’s. Of je nu houdt van reizen, tekenen of vogelspotten, of geïnteresseerd bent in sport, financiën of mode. In al onze boeken vind je inspiratie en de mooiste verhalen.

Meer weten? Voor algemene vragen en natuuronderwerpen neem je contact op met productmanager Bart Bulsing, Hans Koenen is acquirerend redacteur Algemene Non-Fictie en Sabine Meekel is acquirerend redacteur Hobby & Lifestyle. Voor marketingvragen kan je contact opnemen met Marlot Smeets (brandmanager Algemene Non-Fictie en Reizen), Ramona Waterreus, (brandmanager Natuur) of Maartje Bogerd (Junior Brandmanager Hobby & Lifestyle).

Kosmos Kind & Jeugd maakt kinderboeken waar kinderen zélf om vragen. Kinderen houden van lezen en doen dat ook graag – als je ze maar het juiste boek geeft!

Meer weten? Marieke Woortman is uitgever van dit fonds en Sabine Meekel de acquirerend redacteur. Neem voor marketingvragen contact op met Sofie Defraye, brandmanager a.i.

Team

Ben je benieuwd wie er bij Kosmos Uitgevers werken? Onze medewerkers stellen zich graag aan je voor!

Ik ben Hilde Vinken, directeur-uitgever. Mijn motto: denk nooit dat kan niet, waarschijnlijk kan er nog veel meer! Het continu aanscherpen van bestaande successen en alert blijven op nieuwe mogelijkheden is de kern van mijn werk.

hvinken@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Hans Koenen, acquirerend redacteur Algemene Non-Fictie. Als acquirerend redacteur werf en begeleid ik (toekomstige) auteurs bij het maken van hun boek. Met Schrijf je boek en de journal Hoe was je dag? probeer ik nog meer mensen aan het schrijven te krijgen.

hkoenen@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Marieke Woortman en ik werk en ik werk als uitgever Kind & Jeugd en uitgever Hobby & Lifestyle. Het is mijn missie dat kinderen en volwassenen de boeken die ik maak met heel veel plezier lezen en gebruiken.

mwoortman@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Martine Litjens. Het is mijn missie als uitgever om Persoonlijke Groei & Spiritualiteit onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Ik werk graag samen met Nederlandse namen als Eveline Helmink, Liesbeth Kamerling, Giel Beelen en Jelle Hermus, en buitenlandse auteurs als Deepak Chopra, Deliciously Ella en Tara Stiles.

mlitjens@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Bart Bulsing en ik werk als productmanager voor Hobby & Lifestyle, Reizen, Algemene Non-Fictie en Natuur.  Samen met mijn collega’s kijk ik naar wat mensen graag lezen, waar behoefte aan is en wat verschillende trends zijn. Zodat we vervolgens de mooiste boeken kunnen maken die perfect passen bij de lezer.

bbulsing@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Claire Schalm, acquirerend redacteur Food. Dagelijks maak ik samen met onze auteurs de beste kookboeken van Nederland! Van Smokey Goodness en Heel Holland Bakt tot Every Day Vegan: bij Kosmos Uitgevers maken wij de leukste kookboeken voor elk moment en voor iedereen.

cschalm@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Sabine Meekel, acquirerend redacteur Hobby & Lifestyle. Het leukste aan dit fonds vind ik dat het ontzettend breed is: van haken tot pluktuinen en van Instagramfotografie tot bijzondere overnachtingen. Wie hier een mooie toevoeging op heeft, mag altijd contact met me opnemen!

smeekel@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Sofie Lindeman, acquirerend redacteur Persoonlijke Groei & Spiritualiteit. Ik begeleid auteurs bij het tot stand brengen van hun inspirerende boeken. Verder ben ik continu op zoek naar nieuwe projecten met zowel Nederlandse als internationale auteurs, om samen boeken te maken die zelfontplooiing stimuleren en de wereld een stukje mooier maken.

slindeman@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Joska de Kruijf, marketingmanager. De boeken van Kosmos maken je leven leuker, rijker en interessanter. Al die mooie Kosmos-boeken verdienen het dat zoveel mogelijk mensen ze zien, kopen en lezen. Dat is wat ik samen met mijn team wil realiseren.

jdekruijf@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Martijn Derikx, online marketing specialist in dit team én auteur van de Battle boeken. Ik vind het fantastisch om lezers via alle mogelijke onlinekanalen te informeren over de mooie titels die we uitgeven en hen daarmee te inspireren.

mderikx@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Elles van Aarle. Als senior brandmanager werk ik in nauwe samenwerking met onze auteurs aan de marketing en PR rondom de boekverschijningen. Ook bouw ik actief aan onze merken. Met de prachtige boeken van Kosmos moet iedereen kennismaken!

evanaarle@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Marlot Smeets en als brandmanager maak ik samen met onze auteurs een creatief en strategisch marketingplan rondom de lancering van hun boek. Met als doel om zoveel mogelijk publiciteit en verkopen te genereren. Elk boek heeft een andere aanpak nodig en dat vind ik het allerleukste aan mijn werk!

msmeets@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Maartje Bogerd en als junior brandmanager ben ik dagelijks bezig met het onder de aandacht brengen van onze inspirerende boeken, auteurs en merken. Elk boek heeft nieuwe uitdagingen en kansen. Juist daarom is het zo leuk om onze boeken op een creatieve en strategische manier te promoten!

mbogerd@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Ramona Waterreus en als brandmanager zet ik de auteurs en hun inspirerende boeken over persoonlijke groei en/of spiritualiteit op de kaart bij de juiste doelgroep. Samen met de auteurs ontwikkel ik een marketingstrategie en voer deze uit met collega’s binnen de uitgeverij. Zo krijgt elk boek het podium dat het verdient.

rwaterreus@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Annet Berntsen, werkzaam als marketing assistent. Ik ondersteun het marketingteam bij het onder de aandacht brengen van onze inspirerende boeken, auteurs en merken. Elk boek is weer anders, dat maakt mijn baan elke dag weer leuk en uitdagend.

aberntsen@kosmosuitgevers.nl