Over Kosmos

Al 100 jaar maken de gedreven medewerkers Kosmos Uitgevers de mooiste non-fictie lifestyleboeken die je leven verrijken. Bij ons vind je het mooiste en breedste aanbod lifestyleboeken op het gebied van voeding, gezondheid, reizen, spiritualiteit en algemene non-fictie.

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Op dit moment hebben wij de volgende vacature:

Onze diversiteit vind je terug in onze fondsen:

Kosmos Food maakt de lekkerste en mooiste kookboeken voor elke kok. Snel en gezond, vegetarisch of een verleidelijke taart – de wereld van het eten is dynamisch en veelzijdig, net als onze boeken.

Meer weten?
Melanie Zwartjes is uitgever van dit fonds.
Neem voor marketingvragen contact op met Elles van Aarle, Brandmanager.

Kosmos Health maakt boeken met deskundige, praktische en betrouwbare ondersteuning voor het hele gezin en voor alle levensgebeurtenissen. We helpen jou je weg te vinden in het oerwoud aan informatie over gezondheid en opvoeding.

Meer weten?
Melanie Zwartjes is uitgever van dit fonds.
Neem voor marketingvragen contact op met Marlot Smeets, Brandmanager.

Kosmos Persoonlijke Groei & Spiritualiteit maakt boeken over onder andere yoga, meditatie en manieren om het brein te verbeteren. Alles om het beste uit jezelf te halen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Meer weten?
Martine Litjens is uitgever van dit fonds.
Neem voor marketingvragen contact op met Ramona Waterreus, Brandmanager.

Kosmos Vrije Tijd maakt de mooiste en uiteenlopendste boeken over personality’s, trends en hobby’s. Of je nu houdt van reizen, tekenen of vogelspotten, of geïnteresseerd bent in sport, financiën of mode. In al onze boeken vind je inspiratie en de mooiste verhalen.

Meer weten? Voor algemene vragen en natuuronderwerpen neem je contact op met productmanager Bart Bulsing, Hans Koenen is acquirerend redacteur Algemene Non-Fictie en Marieke Woortman is acquirerend redacteur Hobby & Lifestyle. Voor Marketingvragen kan je contact opnemen met Marlot Smeets (brandmanager Algemene Non-Fictie), Maartje Bogerd (brandmanager Natuur en Reizen) of Kelly Weerdestijn
(brandmanager Hobby & Lifestyle).

Kosmos Kind & Jeugd

maakt kinderboeken waar kinderen zélf om vragen. Kinderen houden van lezen en doen dat ook graag – als je ze maar het juiste boek geeft!

Meer weten? Marieke Woortman is uitgever van dit fonds en Sabine Meekel de acquirerend redacteur. Neem voor marketingvragen contact op met Kelly Weerdestijn, senior brandmanager.

Team

Ben je benieuwd wie er bij Kosmos Uitgevers werken? Onze medewerkers stellen zich graag aan je voor!

Ik ben Hilde Vinken, directeur-uitgever. Mijn motto: denk nooit dat kan niet, waarschijnlijk kan er nog veel meer! Het continu aanscherpen van bestaande successen en alert blijven op nieuwe mogelijkheden is de kern van mijn werk.

hvinken@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Hans Koenen, acquirerend redacteur Algemene Non-Fictie. Als acquirerend redacteur werf en begeleid ik (toekomstige) auteurs bij het maken van hun boek. Met Schrijf je boek en de journal Hoe was je dag? probeer ik nog meer mensen aan het schrijven te krijgen.

hkoenen@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Melanie Zwartjes, uitgever Food & Health. Wij maken de boeken die jouw leven nog leuker, lekkerder en beter maken.  De nieuwste informatie en trends over eten, leefstijl, dieet, opvoeding, psychologie en gezond ouder worden: laat je door Kosmos Food & Health inspireren!

mzwartjes@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Marieke Woortman en ik werk en ik werk als uitgever Kind & Jeugd en uitgever Hobby & Lifestyle. Het is mijn missie dat kinderen en volwassenen de boeken die ik maak met heel veel plezier lezen en gebruiken.

mwoortman@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Martine Litjens. Het is mijn missie als uitgever om Persoonlijke Groei & Spiritualiteit onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Ik werk graag samen met Nederlandse namen als Eveline Helmink, Liesbeth Kamerling, Giel Beelen en Jelle Hermus, en buitenlandse auteurs als Deepak Chopra, Deliciously Ella en Tara Stiles.

mlitjens@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Bart Bulsing en ik werk als productmanager voor Hobby & Lifestyle, Reizen, Algemene Non-Fictie en Natuur.  Samen met mijn collega’s kijk ik naar wat mensen graag lezen, waar behoefte aan is en wat verschillende trends zijn. Zodat we vervolgens de mooiste boeken kunnen maken die perfect passen bij de lezer.

bbulsing@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Claire Schalm, acquirerend redacteur Food. Dagelijks maak ik samen met onze auteurs de beste kookboeken van Nederland! Van Smokey Goodness en Heel Holland Bakt tot Every Day Vegan: bij Kosmos Uitgevers maken wij de leukste kookboeken voor elk moment en voor iedereen.

cschalm@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Sabine Meekel, acquirerend redacteur Hobby & Lifestyle. Het leukste aan dit fonds vind ik dat het ontzettend breed is: van haken tot pluktuinen en van Instagramfotografie tot bijzondere overnachtingen. Wie hier een mooie toevoeging op heeft, mag altijd contact met me opnemen!

smeekel@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Sofie Lindeman, acquirerend redacteur Persoonlijke Groei & Spiritualiteit. Ik begeleid auteurs bij het tot stand brengen van hun inspirerende boeken. Verder ben ik continu op zoek naar nieuwe projecten met zowel Nederlandse als internationale auteurs, om samen boeken te maken die zelfontplooiing stimuleren en de wereld een stukje mooier maken.

slindeman@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Joska de Kruijf, marketingmanager. De boeken van Kosmos maken je leven leuker, rijker en interessanter. Al die mooie Kosmos-boeken verdienen het dat zoveel mogelijk mensen ze zien, kopen en lezen. Dat is wat ik samen met mijn team wil realiseren.

jdekruijf@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Kelly Weerdestijn en als senior brandmanager werk ik dagelijks met enthousiaste auteurs en mooie merken. Niets is leuker dan veel aandacht en verkopen genereren voor ons brede portfolio. Van prachtige hobbyboeken tot inspirerende biografieën: elk type boek brengt een nieuwe uitdaging met zich mee.

kweerdestijn@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Martijn Derikx, online marketing specialist in dit team én auteur van de Battle boeken. Ik vind het fantastisch om lezers via alle mogelijke onlinekanalen te informeren over de mooie titels die we uitgeven en hen daarmee te inspireren.

mderikx@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Elles van Aarle. Als brandmanager werk ik in nauwe samenwerking met onze auteurs aan de marketing en PR rondom de boekverschijningen. Ook bouw ik actief aan onze merken. Met de prachtige boeken van Kosmos moet iedereen kennismaken!

evanaarle@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Marlot Smeets en als brandmanager maak ik samen met onze auteurs een creatief en strategisch marketingplan rondom de lancering van hun boek. Met als doel om zoveel mogelijk publiciteit en verkopen te genereren. Elk boek heeft een andere aanpak nodig en dat vind ik het allerleukste aan mijn werk!

msmeets@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Maartje Bogerd en als junior brandmanager ben ik dagelijks bezig met het onder de aandacht brengen van onze inspirerende boeken, auteurs en merken. Elk boek heeft nieuwe uitdagingen en kansen. Juist daarom is het zo leuk om onze boeken op een creatieve en strategische manier te promoten!

mbogerd@kosmosuitgevers.nl

Ik ben Ramona Waterreus en als brandmanager zet ik de auteurs en hun inspirerende boeken over persoonlijke groei en/of spiritualiteit op de kaart bij de juiste doelgroep. Samen met de auteurs ontwikkel ik een marketingstrategie en voer deze uit met collega’s binnen de uitgeverij. Zo krijgt elk boek het podium dat het verdient.

rwaterreus@kosmosuitgevers.nl