Nieuwe Vogelatlas van Nederland toont actuele stand van zaken vogelstand

Ruim 2000 vogelaars hebben in drie jaar tijd alle vogels in Nederland in kaart gebracht. De resultaten van het veldwerk is door Sovon Vogelonderzoek Nederland gebundeld in het boek ‘Vogelatlas van Nederland’. Het is het meest actuele en betrouwbare naslagwerk over de Nederlandse vogelbevolking tot nu toe.

Klimaatverandering, verstedelijking, afname van insecten. Actuele ontwikkelingen die van grote invloed zijn op de vogels in Nederland. De Vogelatlas laat zien dat de vogelpopulatie in 40 jaar tijd spectaculair op zijn kop is gezet. Welke soorten zijn het meest toegenomen? Welke zijn afgenomen? Dit is allemaal terug te lezen in de nieuwe Vogelatlas, een schitterend naslagwerk met fraaie foto’s, kaartjes en grafieken. Dit geeft inzicht in de actuele spreiding van broedvogels en wintergasten en alle veranderingen daarin. Een must have dus voor zowel de algemene natuurliefhebber als professioneel geïnteresseerden.

De Vogelatlas van Nederland verscheen op zaterdag 24 november. Het eerste exemplaar werd door minister Schouten in ontvangst genomen en de aandacht was overweldigend. De eerste druk van 4.000 exemplaren is in één dag uitverkocht. Ook de volgende drukken vlogen de winkel uit, maar nu is deze vogelatlas weer overal verkrijgbaar. .

Bestel je exemplaar nu bij Boekenwereld.com, de betrouwbare webshop van Kosmos Uitgevers, door hier te klikken. Je ontvangt de ‘Vogelatlas van Nederland’ dan zo snel mogelijk thuis.