OVER ONS

Kosmos Uitgevers is een toonaangevende uitgeverij van informatieve boeken die je leven verrijken. Je vindt bij ons inspirerende boeken op het gebied van Food, Health, Reizen & Vrije tijd, Natuur, Hobby & Lifestyle, Algemene non-fictie, Persoonlijke Groei & Spiritualiteit.

Food

Het recept voor culinair geluk vind je bij Kosmos Food: van de kookboeken van Jamie Oliver tot Heel Holland Bakt. De boodschap is steeds: kook en geniet, samen met de mensen van wie je houdt. Of je nu een beginner bent, of als een echte chef je vrienden wilt verrassen met een culinair hoogstandje: wij hebben recepten voor iedereen. Snelle en gezonde maaltijden, vegetarische gerechten of de verleidelijkste taarten − aan jou de keuze. We brengen je de beste chefs, de nieuwste bereidingswijzen en altijd verrassende recepten.En net zoals je eten serveert als kleine kunstwerkjes – het oog wil ook wat – zo geven wij aandacht aan een prachtige uitvoering. Hierdoor zijn onze kookboeken ook de perfecte cadeaus, voor jezelf, je vrienden en familie, of natuurlijk je zakelijke relaties. Ook supermakkelijk: onze digitale kookboeken. Zo heb je je favoriete recept altijd bij de hand. Kosmos Food laat je genieten, want beter eten, is beter leven.

Health

Van een belerend toontje houden wij niet. Liever geven we je inzicht en eyeopeners, zodat je zelf kunt kiezen wat bij jou past. Bij Kosmos Health vind je deskundige en praktische ondersteuning voor het hele gezin en voor alle levensgebeurtenissen – van geboorte tot dood. We helpen jou je weg te vinden in het oerwoud aan informatie over gezondheid en opvoeding. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten. 
Van zwangerschap, fitheid en opvoeding tot specifieke thema’s als adhd en burn-out; met topauteurs en sterke merken zoals het Killerbody Dieet, de bestseller van Fajah Lourens, handvatten voor een hechte(re) relatie met Houd me vast van Sue Johnson en lieve invulboeken over de allerkleinsten van Sophie de Giraf, bieden we heldere informatie voor het welzijn en de gezondheid van jou en je gezin.

Reizen & Vrije tijd

Je vakantievoorpret begint bij Kosmos Reizen & Vrije tijd. Kijk je uit naar een verre reis, weg van de gebaande paden? Plan je een stedentrip, of wil je een dagje uit in eigen land? Voor elke bestemming vind je bij ons de perfecte reisgids én taalgids, van de betrouwbare merken National Geographic, Wat & Hoe en Lonely Planet. Met een Wat & Hoe Stedentrip Madrid in je tas, ontdek je deze passievolle stad als nooit tevoren. Plan je iets spannends of wil je je extreem goed voorbereiden? Met het SAS Survival Handboek van John Wiseman zijn je survival skills weer up-to-date. 
Onze boeken zijn niet alleen handig, ze bieden ook inspiratie: droom weg bij de mooiste bestemmingen over de hele wereld, bijvoorbeeld met Wereldwonderen, hoe ze zijn ontstaan en waarom ze zo prachtig zijn van Lonely Planet. Vul je bucketlist aan met hulp van Marloes de Hooge die je van de ultieme bestemmingen laat proeven. En als de bestemming toch even belangrijk is als de reis, doe inspiratie op voor small living met Monique van Ordens Tiny Houses.
Kortom: maak je trip onvergetelijk, want reizen is herinneringen maken voor het leven.

Natuur

Met een breed assortiment aan natuuruitgaven biedt Kosmos Natuur prachtige groene titels voor jong en oud, voor beginners en deskundigen. Ga op pad en word een kenner met de geweldige determinatie gidsen zoals de ANWB Vogelgids van Lars Svensson of de Veldgids Bijen van Steven Falk en Richard Lewington. Leer meer over je harige vrienden met populaire wetenschappelijke titels als Een leeuw in huis van Abigail Tucker en krijg groene vingers met De moestuin van Floor Korte. Deel je liefde voor de natuur met het hele gezin met verhalen over onmogelijke dierenliefdes, kinderboeken over dino’s, of verwonderende informatiespellen als Vogels – Een memospel. Kosmos Natuur laat jouw groene hart sneller kloppen.

Natuur

Met een breed assortiment aan natuuruitgaven biedt Kosmos Natuur prachtige groene titels voor jong en oud, voor beginners en deskundigen. Ga op pad en word een kenner met de geweldige determinatie gidsen zoals de ANWB Vogelgids van Lars Svensson of de Veldgids Bijen van Steven Falk en Richard Lewington. Leer meer over je harige vrienden met populaire wetenschappelijke titels als Een leeuw in huis van Abigail Tucker en krijg groene vingers met De moestuin van Floor Korte. Deel je liefde voor de natuur met het hele gezin met verhalen over onmogelijke dierenliefdes, kinderboeken over dino’s, of verwonderende informatiespellen als Vogels – Een memospel. Kosmos Natuur laat jouw groene hart sneller kloppen.

Hobby & Lifestyle

Wat is er leuker dan zelf iets moois maken? Naaien, haken, sieraden maken, tekenen, kleuren, schilderen… Bij Kosmos Hobby & Lifestyle vind je ideeën en technieken waarmee je direct aan de slag kunt. Wij hebben meer dan twintig jaar ervaring in de creatieve branche. En we lopen altijd voorop …. Breien met Arne & Carlos, haken met Hoooked Zpagetti, loomen met Band-it!, mutsen haken met MyBoshi, kaarten maken met Marianne Perlot, tekenen met Barrington Barber, schilderen met Bob Tomanovic − aan jou de keuze!
Onze mooie, volledig in kleur uitgegeven boeken zijn scherp geprijsd en geven je duidelijke uitleg. Creatief plezier is gegarandeerd voor jong en oud, van beginner tot (ver)gevorderde. Kosmos Hobby & Lifestyle laat je iets moois creëren waar je trots op kunt zijn!

Algemene Non-fictie

Boeiend en inspirerend: bij Kosmos Algemene Non-fictie lees je over successen en tegenslagen, over strijd en doorzettingsvermogen. Geen roddel en achterklap, maar authentieke verhalen over actuele en tijdloze onderwerpen. Van sporters, filmsterren en politici tot gewone mensen met ongewone uitdagingen. Neem een kijkje achter de schermen van de stormachtige presidentsverkiezingen van 2016 met What happened van Hilary Rodham Clinton. Het bijzondere verhaal van Miriam Lancewood die het normale leven de rug toekeerde en met haar man de wildernis introk, biedt een nieuw perspectief op ons hectische bestaan. Laat je meeslepen door de heftige, bekroonde biografie van Kurt Cobain of door het wervelende verhaal van Mental Theo. Raak geïnspireerd door de bijzondere zelfportretten van Annegien Schilling in Imagine. Shoot. Create en geniet ook offline van influencer Monica Geuze’s openhartige verhaal over haar weg naar succes.

Iconen & Biografieën

Boeiend en inspirerend: bij Kosmos Iconen & Biografieën lees je over successen en tegenslagen, over strijd en doorzettingsvermogen. Geen roddel en achterklap, maar authentieke verhalen over actuele en tijdloze onderwerpen. Van sporters, filmsterren en politici tot gewone mensen met ongewone uitdagingen. Neem een kijkje achter de schermen van de stormachtige presidentsverkiezingen van 2016 met What happened van Hilary Rodham Clinton. Het bijzondere verhaal van Miriam Lancewood die het normale leven de rug toekeerde en met haar man de wildernis introk, biedt een nieuw perspectief op ons hectische bestaan. Laat je meeslepen door de heftige, bekroonde biografie van Kurt Cobain of door het wervelende verhaal van Mental Theo. Raak geïnspireerd door de bijzondere zelfportretten van Annegien Schilling in Imagine. Shoot. Create en geniet ook offline van influencer Monica Geuze’s openhartige verhaal over haar weg naar succes.

Persoonlijke Groei & Spiritualiteit

Kosmos Persoonlijke Groei & Spiritualiteit geeft je informatie en inspiratie om het beste uit jezelf te halen, zowel lichamelijk als geestelijk. Met boeken over yoga, hooggevoeligheid, meditatie, vegan eten en manieren om het brein te verbeteren, helpen we je om de keuzes te maken die bij jou passen. Wil je voorkomen dat je je leven leeft op de automatische piloot? Laat je dan inspireren door onze boeken over mindfulness. Of door Steeds leuker van Jelle Hermus, het beste spirituele boek van het jaar!