Rutger & Thomas en Charlotte Labee bestverkochte boeken 2022

Kosmos-auteurs op 4de en 5de plek in CPNB Top 100

Het bestverkochte oorspronkelijk Nederlandstalige boek van vorig jaar is De Tijdmachine van Rutger Vink en Thomas van Grinsven. Het boek staat op de vierde plek in de CPNB Top 100 bestverkochte boeken van 2022 en is tevens het hoogst genoteerde kinderboek. Overprikkeld brein van Charlotte Labee is met de vijfde plek het bestverkochte oorspronkelijk Nederlandstalige non-fictieboek. Dat heeft CPNB-directeur Eveline Aendekerk gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie van Stichting CPNB bekendgemaakt.


Van Rutger Vink & Thomas van Grinsven staat nog een boek bij de bestverkochte tien: De magische halsband is terug te vinden op de negende plek. EEN van Jamie Oliver is met de 79ste plek het bestverkochte kookboek. Hanneke de Zoete, auteur van De Zoete Zusjes-serie, staat met meerdere titels in de Top 100.
 
Rutger en Thomas zijn ongelofelijk blij en trots: “Het is bizar dat onze beide boeken in de top 10 staan. Het is geweldig dat we zo veel kinderen met plezier aan het lezen krijgen.”

Charlotte over het succes van haar boek: “Je brein kan de meest fantastische tool zijn die we als mens bezitten, als je weet hoe je het aanzet en ook hoe je het weer uitzet. Het doet me ongelofelijk goed om te horen dat zo’n groot aantal mensen met mijn boek Overprikkeld Brein aan de slag zijn gegaan om de leiding over hun eigen leven te nemen!”

De complete lijst met de bestverkochte en meest uitgeleende boeken van het jaar vind je hier.

De Tijdmachine | De avonturen van Rutger, Thomas & Paco deel 2 | Thomas van Grinsven, Rutger Vink

Overprikkeld brein | Meer rust en balans in 10 weken | Charlotte Labee

Volg ons voor meer nieuws: