Miljuschka verrast Karsu met award voor 50.000 verkochte exemplaren‘Karsu’s Kitchen’

Karsu is vanmiddag door Miljuschka verrast met een award voor 50.000 verkochte exemplaren van haar eerste kookboek Karsu’s Kitchen. Het boek met daarin meer dan 75 gerechten uit de rijke Turkse keuken verscheen op 7 maart en kwam direct binnen op de nummer 1-positie van de Bestseller 60.


Voor de totstandkoming van Karsu’s Kitchen maakte Karsu afgelopen najaar met fotograaf Remko Kraaijeveld een culinaire droomreis door Turkije. Ze reisden hiervoor van Istanbul naar Hatay, de Unesco Culinair Werelderfgoed-regio in Turkije. Het gebied dat eerder dit jaar  werd getroffen door een zware aardbeving.


Karsu doneert de opbrengst van de voorverkoop van het boek, maar liefst een half miljoen euro, aan de slachtoffers van deze aardbeving.


Niet alleen in Nederland en België wordt Karsu’s Kitchen vol lof ontvangen. Vanuit diverse landen is er interesse getoond. Momenteel wordt er onder meer gewerkt aan een Turkse en Engelstalige editie. 

Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden: iedereen kan Turks koken met Karsu.

“De gerechten zou je direct van de pagina’s willen opscheppen, zo smakelijk zijn ze in beeld gebracht.”– NRC

Al jaren ben ik fan van de Turkse keuken. Eindelijk is er iemand die de vertaalslag maakt zoals ik die het makkelijkste kan verteren. Karsu’s enthousiasme, authenticiteit en kookkunsten zijn aanstekelijk.”– Miljuschka Witzenhausen

Volg ons voor meer nieuws: