Karsu’s Kitchen nummer 1 in Bestseller 60

Met het kookboek Karsu’s Kitchen bereikt Karsu direct de nummer-1 positie in de Bestseller 60. Dat maakt Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) vandaag bekend. Met het boek is inmiddels meer dan een half miljoen (!) euro opgehaald voor de aardbeving-slachtoffers van Turkije en Syrië.

Over Karsu’s Kitchen.
Voor de totstandkoming van het boek maakte Karsu met fotograaf Remko Kraaijeveld afgelopen najaar een culinaire droomreis door Turkije, van Istanbul naar Hatay. Samen met de familie werden maar liefst 75 favoriete recepten uit de rijke Turkse keuken verzameld en op beeld vastgelegd door Elvan Ünlü. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden.


Enkele weken geleden werd de laatste hand aan Karsu’s Kitchen gelegd en 7 maart zou een grote feestdag worden, de lancering van het boek. En toen gebeurde het ondenkbare: de afschuwelijke aardbeving in Turkije en Syrië. Karsu besloot hierop direct haar inkomsten van de voorverkoop van het boek te doneren aan de slachtoffers.


Elk exemplaar dat nu in iemands keuken staat voelt als een deken aan liefde. Onze dank voor alle support vanuit Nederland is enorm groot. Dit boek vol familierecepten is met veel passie en liefde samengesteld. Ik hoop dat de heerlijke gerechten hun weg naar veel gezellige eettafels vinden en dat iedereen met familie en vrienden geniet van al het heerlijks dat de Turkse keuken te bieden heeft”, aldus Karsu.

Overweldigende vraag
Wegens overweldigende vraag naar het boek draaien de drukpersen momenteel op volle toeren en wordt er vanuit de uitgeverij en het team van Karsu met man en macht aan gewerkt om alle exemplaren zo snel mogelijk uit te leveren.


Over Karsu

Karsu heeft naast koken, nog een andere passie: muziek produceren. Ze is zangeres, pianiste, componiste en presentatrice en trad op in meer dan 20 landen, van het Concertgebouw tot Carnegie Hall en staat voor uitverkochte stadions in Turkije. Met haar deelname aan De Beste Zangers veroverde ze de harten van het grote Nederlandse publiek. Daarnaast heeft ze al enkele jaren haar eigen kookprogramma op 24Kitchen.

Al jaren ben ik fan van de Turkse keuken. Eindelijk is er iemand die de vertaalslag maakt zoals ik die het makkelijkste kan verteren. Karsu’s enthousiasme, authenticiteit en kookkunsten zijn aanstekelijk.”– Miljuschka Witzenhausen


“Karsu’s gerechten zijn zoals zij zelf is, praat, zingt en beweegt: bubbly, fantasierijk, comforting, mooi, vol passie en het smaakt vooral naar méér!” – Chantal Janzen


De Sophia Loren van Turkije heeft eindelijk haar eigen kookboek! Mij zie je komende weken even op pagina sarmiçi, tepsi kebabi en çökelek, want stiekem vind ik de echte Turkse keuken één van de lekkerste ter wereld.” – Joris Bijdendijk