YouTube-helden Rutger Vink en Thomas van Grinsven verkopen 40.000 boeken

Hoera! YouTube-helden Rutger Vink en Thomas van Grinsven hebben ruim 40.000 exemplaren van hun kinderboek De magische halsband verkocht. Direct na verschijning op 17 september 2021 ontstond er een run op het boek. De magische halsband is het eerste deel van de serie De avonturen van Rutger, Thomas en Paco. Een must-read voor kinderen die fan zijn het populaire stel!

In De magische halsband raakt hond Paco vermist. Het is aan Rutger en Thomas om het mysterie op te lossen en Paco te redden. Het is een vrolijk, toegankelijk en hartverwarmend verhaal vol humor, vaart en een vleugje spanning. Het boek is volledig in kleur geïllustreerd, met strippagina’s.

De auteurs willen met het boek een statement maken voor de liefde in alle vormen. Veel van de inspiratie voor het boek komt uit hun eigen leven.

“Dit boek is enorm belangrijk voor ons, omdat wij in onze jeugd nooit een boek hebben gelezen waarin het heel normaal en vanzelfsprekend is dat twee jongens samen zijn. Door onze avonturen als gezin in boekvorm uit te brengen, hopen wij bij te dragen aan de acceptatie van elke vorm van liefde”, aldus Rutger en Thomas.

De magische halsband | De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 1 | Rutger Vink, Thomas van Grinsven

Over Rutger en Thomas

Rutger Vink (Furtjuh) en Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) behoren tot de grootste YouTubers van Nederland. Ze hebben gezamenlijk meer dan 1,7 miljoen abonnees op hun YouTube-kanalen en hun video’s zijn meer dan 350 miljoen keer bekeken. Zelfs het Instagram-account van Paco (@pacodehond) heeft al meer dan 200 duizend volgers. Ze plaatsen familievriendelijke content en maken maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar. Ook offline zijn ze succesvol. Zo hebben ze meer dan 20 theatershows op hun naam staan.

Lees meer over Over Rutger en Thomas