Gouden Boek voor De Zoete Zusjes gaan op vakantie van Hanneke de Zoete

Vandaag is De Zoete Zusjes gaan op vakantie van Hanneke de Zoete bekroond met een Gouden Boek. Van het boek, verschenen bij Kosmos Uitgevers, werden sinds het verschijnen in 2021 meer dan 75.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken.

Het is de derde keer dat een boek van Hanneke de Zoete de status Gouden Boek krijgt, wat getuigt van de aanhoudende populariteit van een van Nederlands grootste kinderboekenschrijvers.

Hanneke de Zoete

Hanneke de Zoete stond jarenlang voor de klas en maakte in 2019 haar schrijversdebuut. Haar dochters Saar en Janna dienen als inspiratie voor haar boeken, waarin ze dagelijkse avonturen beleven waar ieder kind de hoofdrol in zou kunnen spelen. In juni 2021 won ze met De Zoete Zusjes zoeken een schat de Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In 2022 was ze de enige auteur van kinderboeken die met vier titels in de lijst bestverkochte boeken van het jaar stond. Inmiddels zijn er meerdere (voor)leesboeken in de serie, en zijn er daarnaast De Zoete Zusjes kook- en bakboeken, moppenboeken en doe-boeken, én is er De Zoete Zusjes Vakantiepodcast die inmiddels meer dan twee miljoen keer gestreamd is. Er zijn meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht van De Zoete Zusjes-boeken.

De Zoete Zusjes gaan op vakantie

De Zoete Zusjes gaan op vakantie is een vrolijk avonturenverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna. De zusjes hebben vakantie en gaan op reis naar een prachtig eiland. Spreken ze daar wel Nederlands? Dat maakt niet uit, als er maar genoeg te doen is! Je kunt er strandjutten, ijsjes eten, fietstochten maken, mee met de vissersboot, wadlopen en zelfs zeehonden zien. Samen met papa, mama en broer Bram beklimmen Saar en Janna een oude vuurtoren, wandelen ze over een blotevoetenpad en bezoeken ze het Juttersmuseum. En wat vindt Saar in zee? Is dat soms flessenpost? Het wordt een vakantie om nooit te vergeten.


Gouden Boeken

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Volg ons voor meer nieuws: