Petit gâteau deelt de lekkerste Franse klassiekers

Het nieuwste boek van Petit gâteau met klassiekers uit de patisserie en boulangerie, ‘Franse taartjes, klein en groot’ verschijnt 9 november

Na het succes van Meike Schalings Kleine taartjes, Kleine hartige taartjes en Nog meer kleine taartjes is hier Franse taartjes, klein en groot. In dit nieuwe boek deelt de eigenaresse van Petit gâteau, de enige écht Franse patisserie in Amsterdam, alle geheimen voor het maken van de klassiekers die je bij de Franse bakker vindt. Onder meer de croissant, pain au chocolat, chausson de pommes, brioche, éclair en Tropézienne.

Met Franse taartjes, klein en groot kunnen beginnende en gevorderde bakkers volop nieuwe bakinspiratie opdoen, inclusief een tour door Parijs langs Meikes favoriete adressen. Leuk om cadeau te geven of te krijgen.

Keukenhelden-serie
Franse taartjes, klein en groot is het nieuwste deel in de Keukenhelden-serie, boeken die in geen keuken mogen ontbreken. Eerder verschenen in deze reeks onder andere:

  • The Avocado Show (Colette Dike, Ron Simpson, Julien Zaal)
  • Koken met zeewier en zilte groente (Toine Wilke)
  • De nieuwe winterkeuken (Colette Dike)
  • Soep (Soup en zo)
  • Vis uit blik (Bart van Olphen)
  • Het Zeeuwse mosselboek (Bart van Olphen)

Franse taartjes, klein en groot | De lekkerste klassiekers uit de patisserie & boulangerie | Meike Schaling

Meike Schaling

Petit gâteau is de enige écht Franse patisserie in Amsterdam van Meike Schaling en Patrice Andrieu. Het stel ontmoette elkaar in Parijs, waar Meike haar patisseriediploma behaalde.

Lees meer over Meike Schaling