Jamie Oliver kondigt vervolg aan op 5 ingrediënten aan: 5 ingrediënten mediterraan!

Jamie’s meest populaire kookboek goes mediterranean! Op 31 augustus verschijnt 5 ingrediënten mediterraan, het vervolg op 5 ingrediënten waarvan wereldwijd meer dan 3,3 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Over het boek

In zijn nieuwste boek, deelt Jamie meer dan 125 recepten, waarmee je met minimale inspanning je maaltijden een boost kunt geven. De gerechten die in 5 ingrediënten mediterraan staan zijn vol van smaak, maar zonder veel ingrediënten en eindeloze boodschappenlijstjes, en zijn geïnspireerd op Jamie’s reizen door het Middellandse Zee-gebied.

Met deze nieuwe, heerlijke en makkelijk te volgen recepten, wordt koken elke dag weer spannend en haalbaar. Met hoofdstukken als Salades, Soepen en broodjes, Uit de oven, Pasta, Groente, Zeevruchten, Vis, Gevogelte, Vlees en Zoetigheid, is er iets voor elke dag van de week en voor elke gelegenheid.

Bij elk gerecht staat een handig foto-overzicht van de ingrediënten en de recepten zijn makkelijk te volgen, waardoor dit boek perfect past naast de bestseller 5 ingrediënten.

Jamie over zijn nieuwste boek: “ Het was helemaal niet de bedoeling om nóg een 5 ingrediënten-kookboek te schrijven, maar ik kon niet meer bijhouden hoe vaak ik er wel niet naar gevraagd ben! Dit boek is echt een ode aan een van de meest geliefde en gerespecteerde keukens ter wereld – denk aan volle smaken, eenvoudige methodes en slimme hacks, allemaal vanuit de 5 ingrediënten-blik voor elke dag simpel koken. Met daarbij nog de extra va-va-voom van mijn belevenissen tijdens mijn vele reizen door de Méditerranée.“

‘Jamie weet hoe hij ons kan inspireren met nieuwe invalshoeken op oude klassiekers. Er zat geen recept tussen dat we niet wilden maken.’

The Independent

Over de auteur

Jamie Oliver is wereldwijd een kook- en campagnefenomeen. In de 20 jaar dat hij tv-programma’s en boeken maakt, heeft hij wereldwijd bijna 50 miljoen boeken verkocht en er kijken zo’n 67 miljoen mensen uit 182 gebieden naar zijn programma’s. Daarmee inspireert Jamie miljoenen mensen om zelf te koken en heerlijke, verse maaltijden te maken.

Met zijn liefdadigheidsinstelling stelt Jamie zich ten doel om het aantal kinderen met obesitas in het VK te halveren in 2030, en mensen door voedsel een gezond en gelukkig leven te geven.

5 ingrediënten mediterraan | Jamie Oliver | ISBN 9789043929363| € 33,99 | Verschijnt op 31 augustus 2023