Britt Dekker maakt paardenboekenserie voor kinderen

Eerste boek ‘Een veulen op de manage’ verschijnt op 14 november

Presentatrice, actrice en dressuurruiter Britt Dekker gaat een paardenboekenserie voor kinderen maken. Het eerste deel, Een veulen op de manege, ligt vanaf 14 november in de winkels. De paardenboekenserie is geschikt voor alle paardenfans vanaf 7 jaar. In de boeken staan de avonturen van Britt en haar paard George centraal.

In Een veulen op de manage maakt Britt zich zorgen over haar geliefde paard George. Hij is al een hele tijd zó onrustig en niet zichzelf. Eve, de lieve bruine merrie, krijgt binnenkort een veulen. Is dit de reden waardoor George zo onrustig en nerveus is?

De lessen op de manege gaan gewoon door, tot dat instructrice Marieke zich bezeert en eventjes geen paardrijles meer kan geven. Hierdoor moet Britt onverwacht invallen als instructrice. Zal alles wel goed gaan met de paardrijles én het nieuwe veulen? In Een veulen op de manege lees je over van alles wat met het leven en de avonturen op de manege te maken heeft. 

Het tweede boek in de serie, Winteravontuur te paard, verschijnt in januari 2024.

“Ik vind het super leuk om een boekenserie uit te brengen. Ik heb als kind heel veel fictieboeken over paarden gelezen en ik herinner me nog de lol van het lezen of voorgelezen worden. Deze verhalen, waarin George een grote rol speelt, zijn fantastisch leuk voor de doelgroep. Ik verheug me op het uitkomen van de eerste twee boeken”, aldus Britt.

Over de auteur
Britt Dekker (1992) is dressuurruiter, presentatrice en actrice. Dankzij haar deelname aan diverse tv-programma’s is ze uitgegroeid tot een van Nederlands grootste mediapersoonlijkheden. Met haar YouTube-kanaal PaardenpraatTV spreekt ze samen met Esra de Ruiter en Benthe-Sophie Broeren duizenden jonge paardenmeisjes- en jongens aan. Haar paard George is minstens zo bekend en in de paardenboekenserie ‘Meer Paardenpraat’ staan de avonturen van Britt en George dan ook centraal.

Volg ons voor meer nieuws: