YouTubers Rik en Jesper van Glowmovies maken kinderboek

Graphic novel vol avontuur, humor en creativiteit

YouTubers Rik Kleeven en Jesper Weijs van het populaire YouTube-kanaal Glowmovies brengen in het voorjaar van 2023 hun eerste kinderboek uit. Het boek heet Rik en Jesper maken er een zooitje van en is een graphic novel vol avontuur, humor en creativiteit voor kinderen vanaf 8 jaar. Glowmovies is een van de snelst groeiende YouTube-kanalen in Nederland.

Het boek gaat over Rik en Jesper die bijna naast elkaar wonen. Er staat één huis tussen. Dat is op zich niet zo erg, maar helaas woont daar de zure buurman Arie Zemelaar, die een hekel heeft aan kinderen en aan lawaai. Dat komt slecht uit, want Rik en Jesper bouwen erop los! En dat geeft herrie. En er gaan weleens dingen mis… zoals op de dag van de Ramp. We gaan niet alles verklappen, maar het heeft te maken met een ondergronds gangenstelsel, een flink aantal bizarre bouwwerken en een plaag bijzondere huisdieren…

Het boek is toegankelijk geschreven en bevat veel illustraties van Tamara Boon. Rik en Jesper maken er een zooitje van is vanaf 9 mei 2023 overal verkrijgbaar.

Rik en Jesper maken er een zooitje van | Rik Kleeven & Jesper Wijs

    Glowmovies

    Glowmovies is het populaire YouTube-kanaal van buurjongens Rik Kleeven (2000) en Jesper Weijs (2001). Ze wonen in Limburg, zijn dol op klussen en maken voor hun video’s vaak grote bouwwerken in de tuin van Jesper. Zo hebben ze al een keer een achtbaan gebouwd, maar ook een waterpark en een gigantisch bed. Ze lanceren tweewekelijks een nieuwe video, met gemiddeld meer dan 1 miljoen views.

    Lees meer over Glowmovies