Winnares Drag Race Holland deelt weg naar de top in boek

Bijzonder levensverhaal van Vanessa van Cartier verschijnt op 17 mei

In Stay true to who you are deelt topartiest Vanessa van Cartier haar levensverhaal. Honderdduizenden kijkers zagen hoe zij eind 2021 Drag Race Holland won. Maar de weg naar de top was lang en pijnlijk. Met dit boek wil Van Cartier hoop bieden aan anderen die in een vergelijkbare situatie verkeren: blijf altijd geloven in wie je bent.

Het lijkt Vanessa voor de wind te gaan. Ze groeide uit tot een wereldberoemde dragqueen die Sam Smith en Whoopi Goldberg tot haar vriendenkring mag rekenen. Maar in dit boek deelt ze het hobbelige pad dat ze heeft bewandeld om te zijn wie ze nu is. Ze bracht een groot deel van haar jeugd door in Italië, die alles behalve rooskleurig was. Ze kreeg te maken met pesten, mishandeling, eenzaamheid en een agressieve, dominante vader.

Stapje voor stapje klom ze na die nare jeugd op. Ze kwam in aanraking met drag en leerde dat dit een mooie, maar ook keiharde wereld is. Onderwerpen als prostitutie, haar transitie, discriminatie, depressie en suïcidale gedachten passeren de revue. Maar ook hoe ze de liefde van haar leven vond en hoe ze zich herpakte en omringde met positieve en uitzonderlijke mensen die haar omhoog stuwen.

Ze won vele verkiezingen, het fameuze Miss Continental in de VS, de Oscars van de dragscene en in 2021 dus ook het tweede seizoen van Drag Race Hollandnever stop dreaming!

“Soms moet een mens zo laag vallen om te realiseren dat je terug moet klimmen. Ik hoop dat dit boek je kan inspireren om nooit op te geven, want het is nooit te laat voor een nieuwe start!” – Vanessa van Cartier

Het boek bevat ook veel aanvullende informatie over de onderwerpen pesten en seksuele geaardheid, hiv en aids, kindermishandeling, travestie en drag, transgender personen en depressie. Onderwerpen waar Vanessa zelf mee te maken heeft gehad.

“Vanessa’s story and heart and words will move you and teach you what true kindness and courage looks like. I’m so happy to have Vanessa in my life and with this book you can as well” – Sam Smith      
 
Met voorwoord van Fred van Leer:
“Ik heb haar aan het werk gezien tijdens Drag Race en heb van haar genoten: van alle looks, drama en eerlijkheid. Maar ook van alle inzichten die ze geeft. (…)  Haar hele verhaal is zo inspirerend, niet alleen voor mij en de scene, maar ook voor alle mensen daarbuiten.”

Stay true to who you are | Het bijzondere levensverhaal van Vanessa van Cartier | Vanessa van Cartier


Stay true to who you are

Stay true to who you are

‘Stay true to who you are’ vertelt het bijzondere levensverhaal van Vanessa van Cartier, winnares van Drag Race Holland. Met voorwoord van Fred van Leer.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen

Vanessa van Cartier

Vanessa van Cartier is de winnares van Drag Race Holland seizoen 2, maar ook internationaal heeft ze haar sporen verdiend. Ze won in 2019 als eerste post-op transgender de Miss Continental verkiezing in Chicago en staat op podia in heel de wereld. Ze staat bekend om haar legendarische lip syncs en gepolijste drag en is een trotse vertegenwoordiger van de trans community, waar ze nog steeds dagelijks voor vecht.

 

Lees meer over Vanessa van Cartier