Thomas van Grinsven & Rutger Vink winnen Kinderjury 2023

Bestsellerauteurs winnen voor de tweede keer op rij

Thomas van Grinsven en Rutger Vink hebben met hun boek De Tijdmachine de Kinderjury 2023 gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken en de enige prijs voor kinderboeken die volledig door kinderen zelf wordt bepaald. Het is de tweede keer op rij dat Rutger en Thomas deze prijs in de wacht slepen, nadat zij vorig jaar ook wonnen in dezelfde leeftijdscategorie met hun boek De Magische Halsband. In totaal kwamen er dit jaar zo’n 50.000 stemmen binnen.

Bij de feestelijke uitreiking op woensdag 17 mei in de Bibliotheek Rotterdam waren 150 leerlingen van scholen in de omgeving aanwezig. Via de website van Kidsweek keken klassen live mee. Voor het eerst konden kinderen na de twee Stemweken, waarin op alle boeken uit 2022 kon worden gestemd, nog een keer stemmen op hun favoriet uit de daaruit voortgekomen Top 3 van beide leeftijdscategorieën. De online stembus sloot pas tijdens de uitreiking en het was dus tot het allerlaatste moment spannend wie er zou winnen.

Over De Tijdmachine
In De Tijdmachine worden Rutger, Thomas en Paco de hond dwarsgezeten door de kwaadaardige Professnor. Vol kattenkwaad stuurt hij de drie met zijn tijdmachine ver weg naar het verleden. Via een razende, elektrische storm komen ze terecht in de tijd van de Egyptenaren, de dinosaurussen en nog veel meer. Lukt het ze om weer terug te keren naar het heden en de Professnor voor eens en voor altijd een lesje te leren?

Over Rutger, Thomas en Paco
Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hond Paco vormen met z’n drieën een liefdevol gezin. Op hun sociale mediakanalen delen ze al jarenlang familievriendelijke content met leuke en originele challenges. Hun kinderboekenserie ‘De avonturen van Rutger, Thomas en Paco’ wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Het eerste boek, De Magische Halsband, won de Kinderjury 2022 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Het tweede deel, De Tijdmachine, is het bestverkochte oorspronkelijk Nederlandstalige boek van 2022 en is tevens het hoogst genoteerde kinderboek in de CPNB Top 100. De Tijdmachine heeft in 2023 de Kinderjury gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Rutger, Thomas en Paco hebben gezamenlijk een miljoenenbereik op YouTube, Instagram en TikTok.