Talitha Muusse lanceert podcast over financiële vrijheid

Inspirerende gesprekken met spraakmakende vrouwen

Ondernemer, millennial-expert en voormalig presentatrice van Op1 Talitha Muusse lanceert haar eigen podcast. In Fulltime Vrijheid gaat ze met inspirerende vrouwen in gesprek over financiële onafhankelijkheid en financiële vrijheid. De hoofdvraag is: hoe creëer je voor jezelf een toekomst waardoor je niet meer gebonden bent aan je loonstrook (en partner), maar een leven kan leiden waarin je vrij en onafhankelijk bent?

Zo’n vrij leven creëren is in Nederland niet altijd vanzelfsprekend, want bijna de helft van de vrouwen is financieel afhankelijk. Des te belangrijker om het thema een podium te geven. In haar podcast verkent Talitha dit onderwerp in zes afleveringen.

De podcastserie trapt af met een gesprek met Sophie van Gool, oprichter van Salaristijger en auteur van de bestseller Waarom vrouwen minder verdienen. Goed onderhandelen is volgens haar de beste investering die je kunt doen. Een van haar belangrijkste tips: als je niet één keer ‘nee’ hebt gehoord, dan heb je te laag ingezet.

De tweede aflevering gaat in op het leven van ‘krullenfluisteraar’ Irina Silva Fortes. Vijf jaar lang zat ze, als alleenstaande moeder van een gehandicapte zoon, in de bijstand en verdiende ze stiekem bij als kapster. Tegenwoordig runt Irina een succesvolle eigen zaak in Rotterdam.

In de serie gaat Muusse ook in gesprek met vastgoedondernemer Myrthe de Groot, Li An Phoa die 13 jaar lang zonder huis leefde, Sylvana Simons die streeft naar gelijkwaardigheid voor iedereen en met Maaike Wind die vertelt hoe ze haar (studie)schuld heeft weten af te lossen binnen een paar jaar.

Fulltime Vrijheid is vanaf nu wekelijks te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Google Podcasts. De podcast is ontwikkeld door VBK AudioLab en Kosmos Uitgevers, in samenwerking met Audiohuis, het podcastproductiehuis van Sublime en NRC.

Beluister nu via Spotify en Apple Podcast.