Nederlands bekendste SEH-arts Heleen Lameijer schrijft boek

Een kijkje achter de schermen op de spoedeisende hulp

Heleen Lameijer (@makesciencework op Instagram) werkt als spoedeisende hulp arts in het Medisch Centrum Leeuwarden. In haar boek Op de spoedeisende hulp geeft ze een inkijkje in de zorg, haar leven als dokter, de mensen die ze ontmoet en wat ze allemaal op de SEH meemaakt. Het boek verschijnt op 1 december 2022.

Heleen ontmoet mensen die ze niet kent op misschien wel de slechtste dag van hun leven. Het ene moment werkt ze onder hoogspanning in teams speciaal voor ongevallen of reanimaties. Het andere moment hecht ze een wond bij een kind. Ze neemt beslissingen die levens kunnen redden, maar ziet ook mensen sterven.
 
In Op de spoedeisende hulp deelt ze belevenissen, ontmoetingen en (levens)lessen uit deze bijzondere praktijk. De bekendste SEH-arts van Nederland geeft in dit boek een unieke kijk achter de schermen en in haar dynamische leven.
 
“Met dit boek wil ik een inkijkje geven in de medemenselijkheid in de zorg. Een inkijkje in mijn menselijke leven als dokter, in het menselijke leven van mijn patiënten. Een inkijkje in hoe onze levens elkaar kort kruisen en welke impact dat heeft. Soms groot, soms klein. Dit boek gaat over compassie, over mensen en over leven. Hoe je niet iedereen in de wereld kan helpen, maar iedereen wel iemand kan helpen. En daar hoef je geen dokter voor te zijn”, aldus Heleen.

Op de spoedeisende hulp | Mijn dynamische leven als SEH-arts | Heleen Lameijer