Nathan Rutjes en zoon Lavezzi maken kinderboek

Avontuur, mysterie en humor in De Lavezzi mysteries

Oud-profvoetballer Nathan Rutjes en zijn zoon Lavezzi (bekend van televisieprogramma’s als ‘Mollenstreken’ en ‘De Matties’ (NPO/Zapp) lanceren eind juni hun allereerste kinderboek getiteld ‘De Lavezzi mysteries – Het verdwenen meesterwerk’. Het boek is het eerste deel van een gloednieuwe kinderboekenserie waarin beroemdheden uit de sport, wetenschap of geschiedenis de hulp inroepen van Lavezzi Rutjes om een spannend mysterie op te lossen.
 
In dit eerste deel reis je mee door de tijd naar de wereld van Leonardo da Vinci en los je samen met Lavezzi het raadsel van het verdwenen meesterwerk op. Lavezzi is lekker aan het voetballen als er ineens een wonderlijke machine uit de lucht komt zeilen. De wereldberoemde Leonardo da Vinci stapt uit, die een heel bijzonder schilderij kwijt is: de Mona Lisa. Als iemand hem kan helpen, dan is het Lavezzi wel! Samen maken ze een bijzondere reis door Italië en komen ze steeds dichter bij de oplossing.
 
Het boek is volledig in kleur geïllustreerd door Lisanne Termoshuizen en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
 
“Ik heb altijd de wens gehad om een kinderboek uit te brengen. Ik vind het geweldig om kinderen voor te lezen. Lavezzi houdt ontzettend van lezen. Het is een droom die uitkomt. Het boek is spannend, grappig en ook educatief. Ik ben er nu al trots op en kijk enorm uit naar het moment waarop het in de boekhandel ligt”, aldus Nathan Rutjes.

foto Carla Vos/Cor Vos © 2022

Over Nathan en Lavezzi  
Nathan & Lavezzi Rutjes zijn misschien wel de sympathiekste vader en zoon van Nederland. Nathan maakt indruk op het voetbalveld en in de media. Lavezzi is bij kinderen bekend als presentator van succesvolle tv-programma als ‘Mollenstreken’ en ‘De Matties’.

Volg Nathan online:
Instagram

Volg Lavezzi online:
Instagram