Podcastserie ‘Van God Los’ door Lale Gül en Ronit Palache vanaf vandaag te beluisteren

In de podcastserie Van God Los gaan schrijfster en columnist Lale Gül en journalist/auteur Ronit Palache samen in gesprek met mensen die zich van god los voelen. Een – vaak onzichtbare – strijd achter Nederlandse voordeuren. De eerste drie afleveringen zijn nu te beluisteren.

Hoe is het om als kind naar bed te gaan met het idee dat God al heeft bepaald of jij naar de hel of hemel gaat? Hoe voelt het om door mensen die je dierbaar zijn als afvallige te worden bestempeld?

In vijf afleveringen komen geloofsverlaters (soms anoniem) en een expert aan het woord over onderwerpen als opgroeien met God, afscheid moeten nemen van familie en dierbaren en het opbouwen van een nieuw leven en identiteit in een wereld die zo anders is dan die waar je in opgroeide.

Van God Los is te ontwikkeld door VBK AudiolabKosmos Uitgevers en Audiohuis.

De eerste drie afleveringen zijn nu te beluisteren op je favoriete podcast-app. Volg de podcast en blijf automatisch op de hoogte van nieuwe afleveringen.

Over de makers
Lale Gül (1997) debuteerde in 2021 met de bestseller Ik ga leven. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek en is ze columnist bij onder meer het Parool. Ronit Palache (1984) is journalist, auteur en interviewer. Onlangs verscheen van haar hand Elk boek is een gevaar, een bloemlezing van het werk van schrijver en criminoloog Andreas Burnier. Momenteel werkt zij aan de UvA een proefschrift over geloofsverlaters in Nederland.

Ronit Palache (L) en Lale Gül. Foto credit: Lot Philipsen