Kosmos Uitgevers organiseert De grote Zoete Zusjes opschoondag

Op zaterdag 15 oktober organiseert Kosmos Uitgevers in samenwerking met Bruna, OERRR en Nederland Schoon voor het eerst De grote Zoete Zusjes opschoondag. Het doel van de opschoondag is om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. In totaal zijn er 13.500 opschoonpakketten samengesteld die kinderen en ouders vanaf nu gratis bij alle Bruna-filialen in Nederland op kunnen halen (OP=OP).

De grote Zoete Zusjes opschoondag sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek (Gi-ga-groen!) en op het nieuwste (voor)leesboek van de populaire Zoete Zusjes Saar en Janna, De Zoete Zusjes helpen de natuur. De Kinderboekenweek gaat vandaag van start en loopt door tot 16 oktober.

Helaas ligt er door heel Nederland een hoop rommel en troep. Al dat zwerfafval is niet alleen lelijk, maar het is ook slecht voor het milieu, jezelf en dieren. Het duurt vaak héél lang voordat dit afval verdwijnt. Soms duurt het afbreken ervan jaren of vergaat het zelfs helemaal niet.

Meedoen aan de opschoondag kan in je eigen straat, wijk, rondom jouw school, sportclub, in het park of op een andere plek waar je vaak of graag komt. In het gratis opschoonpakket vind je:

  • Een afvalzak om het afval in te verzamelen
  • Een Zoete Zusjes naamsticker voor op je jas of hesje
  • Een afvalbingokaart om af te vinken wat voor afval je allemaal verzameld hebt
  • Een activiteitenkalender van OERRR, met leuke tips en inspiratie om op avontuur te gaan in de natuur

Bekijk voor meer informatie over de opschoondag de nieuwste video van De Zoete Zusjes hieronder!
En volg De Zoete Zusjes online: Website | Instagram | YouTube