Jan Versteegh komt met boek: Doodmoe en dolgelukkig

De leukste voorbereiding op het vaderschap!

In Doodmoe en dolgelukkig geeft presentator Jan Versteegh een grappig en persoonlijk inkijkje in zijn eerste jaren als vader. Met het delen van zijn ervaringen hoopt Jan vaders voor te bereiden op alle veranderingen die het ouderschap met zich meebrengt. Hij put hiervoor uit zijn eigen leven, maar interviewt ook andere bekende vaders zoals Jim Bakkum, Dennis Weening, Giel de Winter en Leo Alkemade.

Fotograaf Hannah Lipowsky

Jan Versteegh is al ruim vier jaar vaste columnist van het magazine Ouders van Nu, waar hij op komische en herkenbare wijze zijn ervaringen als vader deelt. Zijn gevatte en toegankelijke schrijfstijl heeft hem zeer geliefd gemaakt onder de lezers en een boek uitbrengen was dan ook een logisch vervolg.

In Doodmoe en dolgelukkig vind je geen praktische tips hoe je het beste een luier verschoont, geen stap-voor-stapbeschrijving hoe je een huilbaby stil krijgt of een fles warm maakt. Want laten we eerlijk zijn, Jan doet immers zelf ook maar wat.

Maar als je je mentaal wilt voorbereiden – en doe dat alsjeblieft – en je wilt weten hoe het ouderschap écht is, zoek dan niet verder.

Jan neemt je mee door alle maanden van een zwangerschap, de uren van de bevalling en de eerste jaren van het ouderschap.

Hij vertelt eerlijk hoe gezinsvakanties eruitzien, waar je van moet genieten zolang je baby er nog niet is, geeft tips hoe je zo veel mogelijk slaap kunt inhalen en leert je hoe te reageren als je peuter een schilderij van haar eigen poep maakt op je muur.

Dit uiteraard verweven met zijn persoonlijke belevenissen als vader van twee dochters, waarbij hij de blunders, maar ook de persoonlijke en verdrietige momenten niet ongenoemd laat.

Doodmoe en dolgelukkig is het ideale cadeauboek voor (aanstaande) ouders en (aanstaande) vaders in het bijzonder. Het bereidt je als geen ander boek voor op de fantastische achtbaan die het ouderschap is. Voor zover je je daarop kunt voorbereiden natuurlijk ;).

    Doodmoe en dolgelukkig | De leukste voorbereiding op het vaderschap | Jan Versteegh