De magische halsband wint Kinderjury 2022

Kinderboek van Rutger Vink en Thomas van Grinsven valt in de prijzen

Het boek De magische halsband van Rutger Vink en Thomas van Grinsven heeft de Prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. De feestelijke uitreiking vond gisterenmiddag plaats tijdens Het Grote Kinderjury Feest in Bibliotheek Neude in Utrecht.

Tijdens de Kinderjury Stemweken heeft een recordaantal kinderen gestemd op hun favoriete boek van 2021. Precies 52.448 kinderen maakten gebruik van hun stemrecht. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.

De magische halsband is een van de populairste kinderboeken van 2021. Er zijn inmiddels al meer dan 55.000 exemplaren van verkocht. Het boek is geschreven door YouTube-helden Rutger Vink (alias Furtjuh) en Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas). Ze hebben gezamenlijk meer dan 1,7 miljoen abonnees op hun YouTube-kanalen en hun video’s zijn meer dan 350 miljoen keer bekeken. Samen met hun hond Paco vormen ze een liefdevol gezin. Ze plaatsen familievriendelijke content en maken maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar.

Over De magische halsband
In De magische halsband krijgen Rutger, Thomas en Paco de hond een pakket opgestuurd met cadeautjes voor Paco. Maar vanaf dat moment gebeuren er hele vreemde dingen. Van wie komt dat pakket eigenlijk? En waarom gedraagt Paco zich zo raar? Als Paco dan ook nog verdwijnt, komen Rutger en Thomas in actie om het mysterie op te lossen en natuurlijk hun hond te redden. De magische halsband is een vrolijk en kleurrijk verhaal vol humor en spanning. Met heel veel tekeningen en strippagina’s. De magische halsband is het eerste boek in de nieuwe kinderboekenserie ‘De avonturen van Rutger, Thomas en Paco’.