Bestseller over Mathieu van der Poel geactualiseerd

Boek over het succes van de beste Nederlandse wielrenner van deze eeuw

Terwijl de wielerwereld in spanning wacht op zijn rentree blikt de nieuwe versie van Mathieu van der Poel, het fenomeen verklaard terug op een turbulent wielerjaar. Het boek beschrijft de aanloop naar zijn succes in de Tour de France en het uiteenspatten van zijn Olympische droom tijdens de mountainbikerace in Japan.

2021 begint met een nieuwe wereldtitel in het veldrijden en zijn meest machtige overwinning tot nu toe: de Strade Bianche in Toscane. Van der Poel is ongeëvenaard in zijn talent, hij wint waar hij aan de start verschijnt. Winnaar van ondermeer de Goldrace en de Ronde van Vlaanderen, allround en altijd verrassend.

Zijn enthousiasme blijkt ook zijn valkuil: tijdens de Olympische mountainbikewedstrijd blijkt het plankje te ontbreken dat er tijdens de verkenning wel stond. De val verstoort niet alleen wreed zijn zegehonger, maar verergert de rugpijn die de kampioen al een tijdje achtervolgt.
 
Wat maakt MvdP tot de wielrenner die hij geworden is? Journalist Mark de Bruijn verklaart het fenomeen, beschrijft hoe hij de wielersport de onbevangenheid teruggeeft.
Mathieu van der Poel, het fenomeen verklaard  is bovenal een ode aan al het moois dat Van der Poel ons voorschotelt.

‘Een vlot geschreven en informatieve verkenning van de man die het in zich heeft de beste Nederlandse wielrenner ooit te worden.’

– NRC Handelsblad

Mathieu van der Poel | Het fenomeen verklaard – geactualiseerde editie | Mark de Bruijn