Niksen

De Dutch Art of luieren

Auteur: Olga Mecking
Niksen - cover
Bekijk de voorkant

‘Niksen’ is hét boek over de kunst van het nietsdoen. Expert Olga Mecking onderzocht het fenomeen niksen uitgebreid en maakte het wereldberoemd met haar artikel voor ‘The New York Times’.

In ‘Niksen’ leer je van dé expert hoe jij door nietsdoen creatiever, ontspannen en gezonder wordt. In een wereld die verwacht dat we constant output leveren, is niksen – de kunst van het nietsdoen – moeilijker dan het klinkt. Gelukkig kan niksen altijd én overal, thuis, op je werk en onderweg!

Niks hier maar eens op: Heb je het druk en ben je gestrest? Wanneer heb je voor het laatst even niets gedaan (nee, geen tv-kijken of een boek lezen)? We doen namelijk bijna altijd wel iets. Niksen is geen luxe maar een noodzaak. Het geeft je namelijk tools om beter met je dagelijkse uitdagingen om te gaan. Ook levert het je meer geluk en productiviteit op!

Olga Mecking laat met humor, inzicht, grondig onderzoek en onderbouwing van experts zien dat nu even niets doen je heel veel oplevert. Ontdek hoe bevrijdend het kan zijn om wat vaker te luieren.

Internationaal werd het ‘niksen’ al geroemd door vele toonaangevende media:
‘Olga Mecking zette het Nederlandse fenomeen niksen op de internationale kaart.’ – de Volkskrant
‘Niksen zorgt ervoor dat je meer gedaan krijgt.’ – Flow Magazine
‘Niksen. Deze Nederlandse way of life is zo simpel als, eh, niets doen.' – Time Magazine
‘Niksen is perfect voor mensen die meditatie frustrerend vinden.' – NBC News
'Stop. Just Stop. And Learn how to Do Absolutely Nothing' - NY Times

Lees meer >
Over de auteur

Olga Mecking

Olga Mecking is journalist en auteur. Ze komt uit Polen en woont al tien jaar in Nederland. Haar artikel over niksen voor The New York Times ging viral en veroorzaakte een internationale mediahype. Ze schrijft verder voor The Guardian, the BBC en The Atlantic.

Meer boeken van deze auteur
20,00

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
Luisterboek
Paperback Ebook
Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, binnen 48 uur in huis (NL)
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789021577685
  • Duur: 05u 20m 58s
  • Lezer: Julika Marijn

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact


Bekijk de inhoud van dit boek ➔

‘Niksen’ is hét boek over de kunst van het nietsdoen. Expert Olga Mecking onderzocht het fenomeen niksen uitgebreid en maakte het wereldberoemd met haar artikel voor ‘The New York Times’.

In ‘Niksen’ leer je van dé expert hoe jij door nietsdoen creatiever, ontspannen en gezonder wordt. In een wereld die verwacht dat we constant output leveren, is niksen – de kunst van het nietsdoen – moeilijker dan het klinkt. Gelukkig kan niksen altijd én overal, thuis, op je werk en onderweg!

Niks hier maar eens op: Heb je het druk en ben je gestrest? Wanneer heb je voor het laatst even niets gedaan (nee, geen tv-kijken of een boek lezen)? We doen namelijk bijna altijd wel iets. Niksen is geen luxe maar een noodzaak. Het geeft je namelijk tools om beter met je dagelijkse uitdagingen om te gaan. Ook levert het je meer geluk en productiviteit op!

Olga Mecking laat met humor, inzicht, grondig onderzoek en onderbouwing van experts zien dat nu even niets doen je heel veel oplevert. Ontdek hoe bevrijdend het kan zijn om wat vaker te luieren.

Internationaal werd het ‘niksen’ al geroemd door vele toonaangevende media:
‘Olga Mecking zette het Nederlandse fenomeen niksen op de internationale kaart.’ – de Volkskrant
‘Niksen zorgt ervoor dat je meer gedaan krijgt.’ – Flow Magazine
‘Niksen. Deze Nederlandse way of life is zo simpel als, eh, niets doen.' – Time Magazine
‘Niksen is perfect voor mensen die meditatie frustrerend vinden.' – NBC News
'Stop. Just Stop. And Learn how to Do Absolutely Nothing' - NY Times