panel

Over ons

Kosmos Uitgevers is een toonaangevende uitgeverij van informatieve boeken die je leven verrijken. Je vindt bij ons inspirerende boeken op het gebied van Eten & Drinken, Gezin & Gezondheid, Reizen & Vrije tijd, Natuur, Creatief & Art, Iconen & Biografieën, Persoonlijke Groei & Spiritualiteit.

Eten & Drinken
Het recept voor culinair geluk vind je bij Kosmos Eten & Drinken, de grootste culinaire uitgever van Nederland. Van de kookboeken van Jamie Oliver tot Heel Holland bakt, wij hebben recepten voor iedereen. Je krijgt zin om te koken en te genieten, samen met de mensen van wie je houdt. Of je nu een beginner bent, of als een echte chef je vrienden wilt verrassen met een fantastisch gerecht uit de Italiaanse keuken. Snelle en gezonde maaltijden, vegetarische gerechten of de verleidelijkste taarten − aan jou de keuze. Wij brengen je de beste chefs, de nieuwste bereidingswijzen en altijd verrassende recepten.

Door de prachtige uitvoering zijn onze kookboeken ook de perfecte cadeaus. Voor jezelf, je vrienden en familie, of natuurlijk je zakelijke relaties. Ook supergemakkelijk: onze digitale kookboeken. Zo heb je je favoriete recept altijd bij de hand op je smartphone of tablet. Kosmos Eten & Drinken laat je genieten, want beter eten, is beter leven.

Gezin & Gezondheid
Deskundige ondersteuning voor het hele gezin vind je bij Kosmos Gezin & Gezondheid: praktische en betrouwbare adviezen voor alle levensgebeurtenissen, van geboorte tot dood. We helpen jou je weg te vinden in het oerwoud aan informatie over gezondheid en opvoeding, zodat jij je eigen keuzes kunt maken. Van het negen maanden dagboek en andere boeken over zwangerschap, gezondheid, het opvoeden van peuters of pubers tot specifieke thema’s als autisme − wij zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en inzichten.

Je vindt bij ons topauteurs en sterke merken, zoals Oei, ik groei!, Sue Johnson, Beatrijs Smulders, Cameron Diaz, Liv Tyler, Broodbuik en Het 17 dagendieet. Van een belerend toontje houden wij niet. Liever geven we je inzicht en eyeopeners, zodat je zelf kunt kiezen wat bij jou past. Kosmos Gezin & Gezondheid geeft je alle informatie die je nodig hebt voor het welzijn en de gezondheid van jou en je gezin.

Reizen & Vrije tijd
Je vakantievoorpret begint bij Kosmos Reizen & Vrije tijd. Kijk je uit naar een verre reis, weg van de gebaande paden? Plan je een stedentrip, of wil je een dagje uit in eigen land? Voor elke bestemming vind je bij ons de perfecte reisgids én taalgids, van de betrouwbare merken National Geographic en Wat & Hoe. Stop bijvoorbeeld Wat & Hoe Select Parijs in je handbagage, een leuk en goedkoop gidsje voor een stedentrip. Of bereid je verre reis voor met National Geographic Costa Rica, boordevol informatie over de natuur en cultuur van dit prachtige land.

Naast reisboeken bieden we ook inspiratie. Droom weg bij de mooiste bestemmingen over de hele wereld, bijvoorbeeld met Wereldwonderen, hoe ze zijn ontstaan en waarom ze zo prachtig zijn van Lonely Planet. Of doe ideeën op voor een dagje weg met 1000 dingen doen in Nederland. Kosmos Reizen & Vrije tijd geeft je de betrouwbare en actuele informatie die jouw trips onvergetelijk maken. Want reizen is herinneringen maken voor het leven.

Natuur
Natuurliefhebbers kunnen naar hartenlust grasduinen in de boeken van Kosmos Natuur, de grootste groene uitgever van Nederland. Neem de paddenstoelengids van Gerhard mee tijdens een boswandeling, spot vogels met de Petersons vogelgids of leer de kleinste beestjes kennen met de insectengids van Chinery. Heb je groene vingers? Dan zullen die jeuken om aan de slag te gaan met onze boeken over tuinieren. Je liefde voor de natuur kun je delen met het hele gezin. Verhalen over onmogelijke dierenliefdes, kinderboeken over dino’s, gidsen over het bijenvolk of de wolf in Nederland − we hebben boeken voor jong en oud, beginners en deskundigen.

Wij werken samen met gerenommeerde natuurorganisaties, zoals de Vogelbescherming, Natuurmonumenten, de Vlinderstichting, Natuurpunt en de Bijenvereniging. En met vooraanstaande auteurs, onder wie hondentrainer Martin Gaus, natuurjournalist Monica Wesseling, tuinontwerpster Modeste Herwig en moestuinier Peter Bauwens. Kosmos Natuur laat jouw groene hart sneller kloppen.

Creatief & Art
Wat is er leuker dan zelf iets moois maken? Naaien, haken, sieraden maken, tekenen, kleuren, schilderen … Bij Kosmos Creatief & Art vind je ideeën en technieken waarmee je direct aan de slag kunt. Wij hebben meer dan twintig jaar ervaring in de creatieve branche. En we lopen altijd voorop in de laatste trends. Breien met Arne & Carlos, haken met Hoooked Zpagetti, loomen met Band-it!, mutsen haken met MyBoshi, kaarten maken met Marianne Perlot, tekenen met Barrington Barber, schilderen met Bob Tomanovic − aan jou de keuze!

Onze mooie, volledig in kleur uitgegeven boeken zijn scherp geprijsd en geven je duidelijke uitleg. Creatief plezier is gegarandeerd voor jong en oud, van beginner tot (ver)gevorderde. Kosmos Creatief & Art laat je iets moois creëren waar je trots op kunt zijn!

Iconen & Biografieën
Inspirerende mensen en iconische merken: bij Kosmos Iconen & Biografieën lees je over successen en tegenslagen, over strijd en doorzettingsvermogen. Geen roddel en achterklap, maar authentieke verhalen over actuele en tijdloze onderwerpen. Van sporters, filmsterren en politici tot gewone mensen met ongewone uitdagingen. Verdiep je in het fascinerende levensverhaal van Lionel Messi, de grote voetballer die zo bescheiden is. Lees de heftige, bekroonde biografie van Kurt Cobain. Laat je meeslepen door het buitengewone leven van acteur Robin Williams. Of leer van de leiderschapskwaliteiten van voetbalcoach Alex Ferguson.

Ook vind je bij ons boeken over iconen in de breedste zin van het woord, zoals voetbal, de opkomst van popradio en sterke merken. Kosmos Iconen & Biografieën brengt je op de hoogte van alles wat jou boeit en inspireert.

Persoonlijke Groei & Spiritualiteit
Kosmos Persoonlijke Groei & Spiritualiteit geeft je informatie en inspiratie om het beste uit jezelf te halen, zowel lichamelijk als geestelijk. Met boeken over onder andere yoga, emotie-eten, biologische voeding, meditatie en manieren om het brein te verbeteren, helpen we je om de keuzes te maken die bij jou passen. Wil je voorkomen dat je je leven leeft op de automatische piloot? Laat je dan inspireren door onze boeken over mindfulness. Of ontdek hoe je kleur, fantasie of een art journal kunt inzetten om het mooiste uit het leven te halen.

Wij zijn de trotse uitgever van o.a. Deepak Chopra, Tara Stiles, Rhonda Byrne, Inez van Oord en Jon Kabat-Zinn.